Mit tegyél, hogy ne hagyjon el a párod?

Sok esetben könnyű egy nőt megszerezni. Na, de megtartani? Az egy kicsit nehezebb.

Általában mindenkinek két arca van, csak nem mindegy, hogy hogyan tud uralkodni rajta, és ezt a másik ember, hogy tudja elfogadni. El tudja-e fogadni egyáltalán vagy inkább feladja, és odébb áll?

Minden kapcsolat elején, és ez nem csak a párkapcsolatokra igaz, az ember próbálja a kedves és jó arcát mutatni a másik személynek. Így tudjuk a legkönnyebben elcsábítani, és az ujjunk köré csavarni a párunkat. Megbízik bennünk, mindent elhisz, amit mondunk neki. Nincs nehéz dolgunk, a tenyerünkből eszik, kitart mellettünk, és gyorsan belénk is szeret. Igen ám, de ha valaki nem az a kedves és aranyos ember, akkor hosszútávon elég nehéz ezt a látszatot fenntartania, és színészkedni oly sokáig. Előbb-utóbb „elgurul a gyógyszer”, kibukik a türelmetlenség, az egoizmus, az agresszivitást, stb.

Ha a nő addig nem vett észre semmit, akkor jó a helyzet, mert addigra már úgy beleszeretett a férfiba, hogy a kibukó hiba fölött gyorsan átsiklik. Ha a kapcsolat nem áll ilyen biztos lábakon, akkor nagy csalódást okoz a férfi a megváltozott, vagyis számára természetes viselkedésével.

Mikor már azt hisszük, hogy jól ismerjük a párunkat, akkor üt be egy olyan szituáció, amiben egy teljesen új oldalát mutatja meg nekünk, és rájövünk, hogy mégsem ismerjük. Ki mellett éltünk eddig? Kibe szerettünk bele? Ez az igazi énje? Most már így is marad? Hol van az az ember, akibe beleszerettem? Ennyire félreismertem?

A nők hamar kétségbe tudnak esni. Egyből elbizonytalanodnak, és ha reményt sem látnak a jobb életre, akkor nagyon hamar ki akarnak lépni ebből a kapcsolatból. Igazuk van? Lehet. Az idő eldönti majd. Mi lett volna, ha mégis vele maradok? Azt utólag már nem tudjuk meg. 

Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Tisztázni kell a félreértéseket és az érzéseinket. Tiszta vizet kell önteni a pohárba, és el kell mondani, hogy milyenek is vagyunk valójában, hogyan reagálunk bizonyos esetekben, amikre nem vagyunk felkészülve. Az őszinteség sokkal célravezetőbb, mint a további színészkedés. Az senkinek sem jó. Ha mindkét fél meg akarja menteni a párkapcsolatot, és a nő továbbra is szeretni tudja a férfit a felfedezett hibákkal együtt is, akkor nincs semmi probléma. Ha viszont a nő félni kezd a párjától, nem tud már benne megbízni, akkor el kell engedni. Erőszakkal senkit nem lehet magunkhoz láncolni. Mit érnénk el vele? Csak azt, hogy meggyűlölne minket.

Annak érdekében, hogy ilyen helyzet ne alakuljon ki, már az elején mutassuk meg, hogy milyenek vagyunk valójában, ne csak a jó, hanem a rosszabbik énünket is. Ha pedig szeretnénk megváltozni, akkor tegyünk érte, ne csak a levegőbe beszéljünk!

Budapest, 2013. június 9.

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ölelő karodban

Sodró víz

Leszámolás a Velencei-tónál (novella)