Miről beszélgess egy nővel?

Érezted már úgy, hogy dől belőled a sztori, amit átéltél, és érdekesnek, érdemesnek tartottad arra, hogy megoszd a kedveseddel, és a párodat egyáltalán nem kötötted le a monológoddal? Sőt, halálra unta magát rajta.

    Minden ember más. Nagyon is különbözőek vagyunk. Erre sincs tuti recept, hogy mi érdekelheti a másik nemet. Mindig más. Hangulatfüggő. A nők sokkal több empátiát várnak el a férfiaktól. Ez pedig lehetetlen. A nők is csaponganak, minden percben másra gondolnak, másra vágynak, és néha maguk sem tudják, hogy miről szeretnének beszélgetni a párjukkal. Van, hogy csak csendben ülni a gyertyafénynél, és érezni a másik közelségét, ölelését.

    A nők, ha valamire kíváncsiak, akkor azt általában megkérdezik a párjuktól, viszont ha őket kérdezik, azt sokszor faggatózásnak érzik, és bevágják a durcát.

    A pasik szeretik megosztani a kedvesükkel, hogy mi történt az egyes haverjaival, ezek közül a nőket csak az a haver érdekli, amelyik tetszik nekik. Meg lehet figyelni. Sokkal érdeklődőbb tekintetet mutat, és még vissza is fog kérdezni. Szóval erről a barátról óvatosan meséljünk!

    Mindenki a saját maga gondjáról, és a vele történtekről szeret beszélni. Így a nők is. Azt pedig különösen szeretik, ha van hozzá türelmes hallgatóság. A férfiak elég, ha este kb. 2 percben nyilvánulnak meg a napjukról, aztán pedig engedik, hogy kedvesük kifejtse, vele mi minden történt egész nap, a fodrásztól, a műkörmösön át a piacig. Meg se említsék nekik a legújabb technikai vívmányokat. Se autókról, se fociról és társairól nem akarnak hallani. Örülnek, hogy ha a nehezen elkészített vacsi után végre leülhetnek a tv elé, és bámulhatják a romantikus, csöpögős szappanoperákat. Szeretnék, ha a férfiak is képben lennének, hogy pl. ki az a Fernando Colunga, ha szeretnének róla mondani valamit.

    Ha a nők kedvében akar járni egy férfi, akkor hagyja a saját témáit a haverjaira, és inkább csak legyen jó hallgatóság otthon. Egyesek szerint a nők nem szeretnek a férfiakkal beszélgetni. Persze, hogy nem, ha olyasmiről folyik a diskurzus, amihez a nők nem tudnak hozzászólni, és csak néznek bután. Arra persze nem is hajlandóak, hogy egy kis érdeklődést is mutassanak olyan téma után, ami nem köti le őket, mert egyáltalán nem értenek hozzá, férfias.

    Természetesen mindezeknek az ellentéte is megtalálható nagy számmal, vagyis azok a nők, akiket minden érdekel, amit a férfiak megosztanak velük. Érdeklődők, hozzá tudnak és akarnak is szólni a témához, ill. nem zavarja őket, hogy nem a divatról kell fecsegniük.

    Szóval minden pasi térképezze fel, hogy az ő párját mivel nem untatja, mik azok a dolgok, melyeket szívesen végighallgat, és mi az, amiről a nő szeret vele beszélgetni.

Budapest, 2012. december 31.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ölelő karodban

Sodró víz

Leszámolás a Velencei-tónál (novella)