Kapuzárási pánik

Ismerős a szituáció, mikor minden megváltozik a középkorúak életében? A kapuzárási pánik nőknél és férfiaknál is megfigyelhető, bár a köztudat inkább csak a férfiakat veszi észre. Hirtelen átértékelődik az addigi életük, és úgy gondolják, hogy felhagynak az addigi megszokott, unalmassá vált életükkel. Valami újra, fiatalosra vágynak.

    Nagyon sok esetben kb. 20 év házasság a vízválasztó. Mikor már a gyerekek is felnőnek, kirepülnek, a pár magára marad, és rájönnek, hogy nincs is már semmi közös bennük. Nem tudják, hogy mivel üssék el az idejüket, üres és csendes lesz a ház. Újra ismerjék meg egymást? Sajnos nem minden pár választja ezt az utat. Már a feleségét sem kívánja úgy az ember, mint régen. Nincs már újdonság, nincs már izgalom.

    A férfiak újra kívánatosnak akarják érezni magukat. Érdekli őket, hogy meg tudják-e még hódítani a fiatal lányokat. Ez a kíváncsiság erősödik fel 40-50 év körül, és fürkészik a fiatalabbakat, akik mellett megmutathatják, hogy még nem öregek. Sok ember persze gyáva, és ezt még magának sem meri bevallani, és félnek tönkretenni egy amúgy jól működő házasságot némi „szeszély” miatt. A férfiak készítenek egy számvetést, sorra veszik, hogy mi valósult meg az életükben, és mi az, amire még vágynak.

    Egy házasság felbomlásához persze az is hozzátartozik, hogy vannak olyan fiatal lányok, akiknek imponál az idősebb férfiak pénztárcája, így simán kikezdenek velük. A kérdés csak az, hogy megéri-e bedőlni az ilyen lányoknak?

Tipp: Fedezzük fel újra a társunkat! Hívjuk el randira! Kénytelen lesz kicsípnie magát, és talán olyan lesz, mint az első randin. Kívánatos és szexi. Egy próbát megér.

Budapest, 2013. április 7.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ölelő karodban

Sodró víz

Leszámolás a Velencei-tónál (novella)